Eemdijk heeft de selectie voor volgend seizoen versterkt met Jasper Beekhuis en Willem Bout. Het tweetal maakt respectievelijk de overstap van dorpsgenoten Spakenburg en IJsselmeervogels naar sportparkDe Vinken. Beekhuis en Bout zijn met Eemdijk een contract voor één seizoen overeengekomen.
Jasper Beekhuis (25 maart 1999) maakt sinds de zomer van 2017 deel uit van de A-selectie van Spakenburg. Daarvoor zat hij zes seizoenen in de jeugdopleiding van FC Utrecht. Eerder dit seizoen heeft de multifunctionele Spakenburger van de clubleiding van de ‘Blauwen’ te horen gekregen dat hij mocht uitzien naar een andere club. Die nieuwe club is v.v. Eemdijk geworden.
Bestuurslid technische zaken Jan van Twillert is in zijn nopjes met de komst van de 22-jarige Beekhuis. ,,Jasper is een onwijze aanwinst voor Eemdijk. Hij heeft een behoorlijk aantal wedstrijden in de tweede divisie in de benen en is op meerdere posities inzetbaar. Hij kiest voor Eemdijk om meer minuten te maken en op die manier ook weer het plezier in het spelletje terug te vinden. Wij zijn er trots op dat het is gelukt Jasper voor het dorp te behouden.”
Naast Beekhuis heeft de technische commissie van Eemdijk ook overeenstemming bereikt met Willem Bout (19). Hij komt als vervanger van de naar SDV Barneveld vertrekkende Cem ter Burg naar sportpark De Vinken. Door zijn komst naar sportpark De Vinken treedt hij in de voetsporen van zijn broers Wouter en Klaas, die jarenlang het groene shirt om hun schouders droegen.
,,Met Willem hebben wij weer een Bout in de selectie. Willem is een talentvolle, snelle aanvaller die bij Eemdijk wil kijken waar zijn plafond ligt. Als Eemdijk zijnde zijn wij erg content met het binnenhalen van Willem, die vroeger al met zijn broers in de kleedkamer liep. Volgend seizoen is hij eindelijk Dieker”, zegt Van Twillert over de komst van de jongeling.

Vorig artikelBurgerlid
Volgend artikelVogeltelling plasjes Vitens