Na een lange gedwongen winterstop is de competitie in de Hoofdklasse B weer van start gegaan. Vorige week zijn er al inhaalwedstrijden gespeeld en ook zaterdag staan er inhaalwedstrijden op het programma.Eemdijk gaat op bezoek in Hoogeveen bij HZVV.
In seizoen 2017-2018 was het de eerste keer in de geschiedenis dat HZVV en Eemdijk tegenover elkaar stonden. HZVV won in Hoogeveen met 1-0. Thuis nam Eemdijk revanche en won met 5-1. In beide afgebroken seizoenen werd twee keer Eemdijk – HZVV gespeeld. Beide keren won Eemdijk met 3-0. De returns werden niet gespeeld. Nu speelt Eemdijk dan voor de tweede keer uit bij HZVV.
HZVV staat op de 6e plaats met 16 punten. In de 11 gespeelde wedstrijden werd 4x gewonnen, 4x gelijkgespeeld en 3x verloren. De laatste wedstrijd voor de winterstop speelde HZVV uit bij Buitenpost met 1-1 gelijk.
Eemdijk zat in een goede flow voor de winterstop met vier overwinningen op rij. Opvallend was natuurlijk de 1-9 overwinning bij ONS Sneek. Maar zoals bekend geven resultaten uit het verleden geen garantie voor goede resultaten in de toekomst. Door de goede serie, en wat puntverlies van Genemuiden en Urk hier en daar, heeft Eemdijk aansluiting gevonden met de bovenste plaatsen. Om de druk op Genemuiden en Urk te handhaven is een goed resultaat tegen HZVV erg wenselijk.
Doordat er pas een paar weken weer volledig getraind kan worden en de paar oefenwedstrijden die gespeeld zijn, is een inschatting maken over hoe Eemdijk er voor staat, erg lastig. Zaterdagmiddag zo rond vijf uur zal dat duidelijk zijn.

De aftrap op Sportpark Bentinckdijk is om 15.00. Scheidsrechter is Dhr. J.A.C. van Dongen. Gelukkig mag er weer publiek aanwezig zijn!

Vorig artikelOefenwedstrijd Quick Boys-Spakenburg
Volgend artikelCollecte Waypoint