Zaterdagmiddag speelde SVSpakenburg een vriendschappelijke wedstrijd tegen Quick Boys in Katwijk. Daar kwam een zogenaamde supporter na afloop het veld op, die Gino Dekker bedreigde en uitschold. Ginogaat na dit voetbalseizoen over naar IJsselmeervogels en dat stond de ‘supporter’ niet aan. Het kwam zover dat de spelers van Spakenburg een tijdlang in de kleedkamer moesten blijven. De zogenaamde supporter is lid va de ‘harde kern’ van Spakenburg. Ze hadden zelf een bus gehuurd en waren naar Katwijk gegaan. Deze groep is al langere tijd niet meer welkom op het veld van Spakenburg en ook niet bij uitwedstrijden. De bus moest onder politiebegeleiding naar Spakenburg vertrekken. Ook werd de chauffeur van de bus mishandeld en er werd dreigende taal geuit naar het bestuur van SVSpakenburg. De bus werd tenslotte tot stoppen gebracht en de spelers werden in politievoertuigen naar de Westmaat gebracht.
In het dorp moest de politie de situatie goed in de gaten houden, totdat de rust weerkeerde.

Vorig artikelMitch Maas vervangt Renco van Eeken als assistent-trainer
Volgend artikelBenoeming plaatsvervangend ombudsman