Afgelopen weekend kon op zondag 13 februari eindelijk de KNHS-FNRS Springcompetitie 2022 van start gaan. Vanwege de coronamaatregelen moesten de vier regiofinales die gepland stonden in januari wordenafgelast, maar de deelnemende manegeruiters hadden zeker niet stil gezeten want het niveau van de halve finale, die plaatsvond bij Stal Groenendaal in Bunschoten, lag zeer hoog.

Meer dan 130 deelnemers van verschillende ruitersportcentra kwamen tijdens de halve finale in Bunschoten aan de start, verdeeld over drie rubrieken S40, S60 en S80.

De hoogste score van de dag was voor Emma de Graaf van Stal Groenendaal in de rubriek S80. Met het paard Eureka behaalde ze maar liefst 82 punten en won overtuigend de rubriek. In de rubriek S60 deden ruiters van Manege Beukers goede zaken door op nummer één en twee te eindigden. De winst was voor Alyssa van Wely op het paard Gogo met 80,5 punten. De rubriek S40 werd gewonnen door Sophia Vliegenthart van Manege Groenesteyn die het paard Franky naar een puntentotaal van 77,5 reed.

Vorig artikelanaloog archief 2001-2016
Volgend artikelDe Treffers – Spakenburg