De biogascentrale in Bunschoten gaat toch proberen een doorstart te maken. Daarmee reageert het bedrijf op de uitspraak van de Raad van State woensdag, die oordeelde dat de provincie terecht de vergunningenvan het bedrijf had ingetrokken. “Bij de Raad van State zijn we uitgespeeld, maar we zijn nu al bezig met het aanvragen van nieuwe vergunningen”, zegt bestuursvoorzitter Joost de Jongh.
De biogascentrale gaat het bedrijf grofweg opsplitsen in twee takken: biogasproductie en de productie van halffabricaten voor voedselproducten en diervoeding. Door twee nieuwe vennootschappen op te richten zou er met nieuwe vergunningen opnieuw kunnen worden begonnen, is het idee.
“We hebben veel geleerd en dus vragen we met een naar ons gevoel schoon blazoen die vergunningen aan”, zegt De Jongh. ´´Sterker nog, het bedrijf heeft gisteren al een nieuwe vergunning bij de provincie ingediend om door te kunnen gaan met biogasproductie.”
Bron RTV Utrecht

Vorig artikelGesprek met de burgemeester
Volgend artikel