Wil je meebepalen waar huizen gebouwd worden in de regio? Wil je meer te zeggen hebben over hoeveel bussen er mogen rijden in het buitengebied? En wil je weten hoe deze en vele andere beslissingen wordengemaakt in de provincie? Geef je dan op voor de gratis cursus Politiek Actief van de provincie Utrecht. Men is op zoek naar inwoners van de provincie die gratis kunnen meedoen en aanmelden via www.provincie-utrecht.nl/politiekactief.

Wat doet de provincie? Welke plek heeft provincie in het bestuur van Nederland? Hoe werkt de besluitvorming binnen de provincie? Wat doet een Statenlid? Op deze vragen – en meer! – krijg je tijdens de cursus een antwoord.
Naast de inhoud is er een training debatteren en zijn er ontmoetingen met politici en bestuurders uit de provincie. Zo krijgen deelnemers ervaring uit de praktijk mee en trainen ze nuttige vaardigheden. Tot slot zijn de deelnemers aanwezig bij een vergadering van de Provinciale Staten.

Statenlid Marianne de Widt deed, voor ze werd verkozen, een cursus Politiek Actief in 2018 en kijkt enthousiast op haar deelname terug. “Dankzij de cursus werd het mij duidelijk welke rol ik heb als provinciaal volksvertegenwoordiger”, aldus de Widt.
“Mensen die zich oriënteren op een deelname aan de politiek raad ik zeker aan om de cursus te doen. Het is een leuk programma met kennisoverdracht, maar ook een flink aantal actieve onderdelen.”

Vorig artikel
Volgend artikelMet Andere woorden