Te weinig mensen kiezen nu nog voor een baan in de techniek, terwijl er juist heel veel werk is in deze sector. Er liggen hele grote uitdagingen, voor het aanleggen van warmtepompen, in de woningbouwen het energiezuinig maken van woningen. Daar zijn heel veel technische mensen voor nodig. De provincie zet zich samen met haar partners, via de Utrecht Talent Alliantie (UTA), in om dit voor elkaar te krijgen.

Tjeerd Lieuwens heeft de overstap gemaakt naar de techniek. Hij had een uitkering en kwam via De Beroepentuin bij Eltag ventilatie in Woerden terecht. Hij is daar nu installatiemonteur in opleiding. “Ik leer de kneepjes van het vak van een collega. Het is nooit te laat om verder te leren en dat ben ik nu volop aan het doen. Ik vind het lekker om met mijn handen bezig te zijn.”

Vorig artikel4 spelers Eemdijk verlengen contract
Volgend artikelHerstart competitie SVSpakenburg