Museum Spakenburg is plaatselijk bekend als hèt museum waar de geschiedenis van de gemeente Bunschoten tot leven komt. Een museum waar het hele jaar door bezoekers welkom zijn om de geschiedenis van onzegemeenschap te beleven. Bezoekers die vriendelijk worden ontvangen en wegwijs moeten worden gemaakt. Daarvoor kan het museum een beroep doen op vele enthousiaste vrijwilligers.
Vrijwilligers vertellen over wat er is te zien in het museum, zorgen voor de horeca en voor de ontvangst van de bezoekers. Mensen die een dagje weg zijn en veelal een zonnig humeur hebben. Dat is prettig om mee te werken.
Museum Spakenburg heeft een flink aantal vrijwilligers die deze taak uitvoeren. Maar er kunnen er altijd meer bij. Gastvrouwen en gastheren voor het wegwijs maken van de bezoekers. Het geven van rondleidingen of informatie over wat er in het museum is te zien. Lijkt u dat leuk? Dan bent u bij Museum Spakenburg van harte welkom als vrijwilliger.
Uiteraard zorgt het museum ervoor dat u wordt ingewerkt. Het is overigens niet nodig dat u alles weet over het museum of over de geschiedenis van onze dorpen. Gaandeweg komt dat prima voor elkaar met de documentatie van het museum.
Ook zijn wij op zoek naar mensen die op bepaalde tijdstippen willen invallen bij drukte of afwezigheid van andere vrijwilligers.

Naast het ontvangen en rondleiden van gasten, zijn er andere activiteiten: onderhoud van het terrein en educatieve activiteiten. Mocht u ergens belangstelling voor hebben, dan bekijken we graag in overleg met u wat de mogelijkheden zijn.

Wilt u meer weten? Dan bent u welkom op de informatiemiddag op dinsdag 22 februari vanaf 13.30 uur in het museum. Schikt de datum niet? Neemt u dan contact op met het museum, email: info@museumspakenburg.nl of telefonisch 033-298 33 19. Er wordt naar u uitgezien.

Vorig artikelDierenpark Amersfoort
Volgend artikelStorm