Spakenburg heeft bij de hervatting van de tweede divisie een nederlaag geleden. De Blauwen, die bijna veertig minuten met een man meer speelden, gingen op bezoek bij De Treffers in Groesbeek met 1-0 onderuit.
Spakenburg,waar het de afgelopen week vooral ging om de onrust en dreiging vanuit de harde kern, schoot uit de startblokken. Spits Floris van der Linden kreeg direct een kans, maar werkte de bal over het doel. Na een klein half uur viel het eerste doelpunt van de middag. Een Spakenburgse aanval werd door De Treffers omgezet in een counter, die werd afgerond door Rick Wouters: 1-0. Dat was ook de ruststand.
De tweede helft op Sportpark Zuid begonnen de Blauwen zonder Vince Gino Dekker. De buitenspeler, die vorige week aangevallen werd door eigen ‘fans’ vanwege zijn aanstaande transfer naar IJsselmeervogels, speelde een ongelukkige eerste helft.
Kort na rust kwam Spakenburg met een man meer te staan, omdat De Treffers-aanvoerder Ricardo Ippel rood kreeg na een zware overtreding. Tim Brinkman ontsnapte later in de tweede helft aan hetzelfde lot na een tackle; hij ontsnapte met geel in een onrustig fase. Spakenburg probeerde met alles-of-niets-voetbal nog tot kansen te komen, maar van dreiging was weinig sprake.
De blessuretijd bedroeg zeven minuten, maar dat was niet genoeg voor Spakenburg om nog tot scoren te komen. De Blauwen gingen daardoor met een nederlaag terug naar de Westmaat.
In de stand van de tweede divisie blijft Spakenburg in de brede gevarenzone. Met 15 punten uit veertien duels staan de Blauwen maar twee punten boven de promotie-degradatie-plaats van IJsselmeervogels, dat zestiende staat. Daaronder staat ASWH met 12 punten.
Bron: RTV Utrecht

Vorig artikelSteekincident
Volgend artikelCode Geel