Op 17 maart organiseert het Cultuurplatform weer een Cultureel Café. Er zal een lezing gehouden worden over cultureel thema 2022 en thema overzichtstentoonstelling KUNSTroute 2022. Ter inspiratie voordeelnemers KUNSTroute, cultuur coördinatoren basisscholen en iedereen die meer wil weten over het culturele thema 2022!
Thema: Kunst en Lef
LEF. Je hebt het nodig om te durven. Om een idee in je hoofd concreet vorm te geven. Zonder lef gebeurt er niks en blijft alles bij het oude. Door moed bijeen te schrapen komen de mooiste dingen tot stand. In het gewone leven en in de wereld van de kunst. De geschiedenis van de kunst zit vol met de meest spectaculaire voorbeelden van hoe kunstenaars nieuwe dingen uitprobeerden. In de schilderkunst, in de muziek, in de literatuur. Vaak eerst tegen de verdrukking in totdat na verloop van tijd de eerder weggehoonde kunst alsnog omarmd werd.
Het CultuurPlatform dat dit jaar haar 10-jarig jubileum viert, koos dan ook voor het thema Kunst & Lef om de kunstenaars en scholen waarmee ze de afgelopen jaren samenwerkte in het zonnetje te zetten. Zij zijn het die een niet te overschatten bijdrage aan een bruisend cultureel leven in ons dorp leveren. Door naar buiten te treden met hun werk zoeken ze de verbinding. Laten ze zien waar lef toe kan leiden. Kunst als broedplaats van geweldige ideeën. Bedoeld om de samenleving te stimuleren. Om te laten zien dat tegenwind erbij hoort. Zonder tegenwind gaat immers de vlieger niet op.

Het Cultureel Café zal gehouden worden op 17 maart in Restaurant De Mandemaaker. Ontvangst om 19.30 uur. De lezing zal beginnen om 20.00 uur. U bent van harte welkom.

Vorig artikelHekkensluiter GVVV verslaat IJsselmeervogels
Volgend artikelChristenUnie organiseert ‘Vier Dorpentocht’