Op woensdag 16 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Eens per 4 jaar bepalen we bij deze verkiezingen als inwoners de samenstelling van de gemeenteraad. De gemeenteraad is het hoogste bestuursorgaanvan de gemeente en vertegenwoordigt alle inwoners van Bunschoten.
Met uw stem kunt u dus invloed uitoefenen op wat er in de gemeente Bunschoten gaat gebeuren. Breng uw stem uit, want elke stem telt!
Iedereen die kiesgerechtigd is en 18 jaar of ouder ontvangt begin maart thuis een stempas. Die heeft u nodig om uw stem uit te brengen, net als uw paspoort, identiteitskaart of rijbewijs. Op uw stempas staat het voor u dichtstbijzijnde stembureau, maar u mag bij elke locatie in de gemeente Bunschoten stemmen.
Bent u niet in de gelegenheid om te stemmen? Dan kunt u iemand anders hiervoor machtigen. Dat kan door de achterzijde van de stempas in te vullen. Is dit niet mogelijk, omdat u bijvoorbeeld in het buitenland bent? Dan kunt u iemand schriftelijk machtigen via het formulier op www.bunschoten.nl/verkiezingen. Let op: de gemachtigde moet de volmachtsstem altijd tegelijk met de eigen stem uitbrengen.
Ontvangt u in maart geen stempas of bent u hem kwijtgeraakt? Dan is het mogelijk om uiterlijk vrijdag 11 maart 17.00 uur een vervangende stempas aan te vragen via het formulier op www.bunschoten.nl/verkiezingen of op afspraak bij het gemeentehuis.
De 11 stembureaus in Bunschoten, Spakenburg en Eemdijk zijn op woensdag 16 maart geopend van 7.30 tot 21.00 uur. Op maandag 14 en dinsdag 15 maart is het mogelijk om vervroegd te stemmen. Hiervoor gelden dezelfde openingstijden.
Op woensdag 16 maart kunt u terecht bij de volgende stemlocaties:
1. Petrakerk
2. Immanuelkerk
3. Sporthal De Kuil
4. Gemeentehuis
5. CGK Bunschoten De Fontein
6. De Samenklank Muziekcentrum
7. Noorderkerk
8. GKBS Adventkerk
9. De Westerkerk
10. Vaartkerk Eemdijk
11. Maranathakerk
Als u op maandag 14 maart wilt stemmen, kunt u terecht bij het gemeentehuis of de Maranathakerk. Liever stemmen op dinsdag 15 maart? Dat kan die dag ook in het gemeentehuis of de Immanuelkerk.
Alle stemlokalen zijn toegankelijk voor mindervaliden. Ook een gehandicaptenparkeerplaats is bij elk stemlokaal aanwezig. Als u een lichamelijke beperking heeft, kunt u hulp krijgen bij het stemmen. U kunt een lid van het stembureau om hulp vragen. In het stemhokje zelf mag u niet geholpen worden.
Voor alle informatie over de gemeenteraadsverkiezingen kunt u terecht op www.bunschoten.nl/verkiezingen. Daar leest u binnenkort ook meer over het toepassen van corona-adviezen.

Vorig artikelAvondvierdaagse
Volgend artikelEiland 4 krijgt vorm