Jsselmeervogels heeft op de eigen Westmaat een knappe 3-0 overwinning geboekt op TEC. De Rooien zetten daarmee een punt achter een reeks van vijf verloren wedstrijden op rij in de tweede divisie.
IJsselmeervogels,dat door de slechte reeks was weggezakt naar de zestiende plaats, en TEC begonnen moeizaam aan de wedstrijd. Veel kansen waren er niet in het eerste half uur, omdat beide teams slordig spel lieten zien naarmate het doel dichterbij kwam.
De eerste goede voorzet van de Vogels was direct raak: Danny van den Meiracker stond op de juiste plek bij een hoekschop en kopte raak in de 32ste minuut: 1-0. Het was voor de spits zijn tweede goal van dit seizoen.
Na rust drong TEC aan. De bezoekers uit Tiel, die veel corners kregen maar daaruit niet wisten te scoren, kregen een grote kans via Daan Blij, maar het was Jeffrey Buitenhuis die de bal op tijd kon wegkoppen.
Twintig minuten voor tijd kon IJsselmeervogels opnieuw juichen: Steven Sánchez Angulo reageerde adequaat op een lange uittrap van keeper Julian Prinsen en scoorde met een droge uithaal de 2-0 namens de Rooien. Tien minuten voor tijd tekende Sánchez Angulo met zijn tweede treffer ook nog voor de 3-0.
Door de zege komen de Vogels op 16 punten uit 15 duels en daarmee is het geklommen naar de vijftiende plaats. Het verschil met hekkensluiter GVVV is zes punten. ASWH en Kozakken Boys, die 15 punten hebben, staan er nog tussen.
IJsselmeervogels – TEC
32′ Danny van den Meiracker (1-0)
69′ Steven Sánchez Angulo (2-0)
81′ Steven Sánchez Angulo (3-0)
Bron: RTV Utrecht

Vorig artikelSpakenburg verovert Het Kasteel met overtuigende 6-0 zege
Volgend artikelOnfortuinlijke nederlaag Eemdijk tegen Flevo Boys