Eemdijk heeft kans laten liggen om de koppositie te verroveren in de hoofdklasse B. Het leed de derde nederlaag van het seizoen thuis tegen Flevo Boys (2-3).
Jesper van Dalen was na twaalf minuten gevaarlijkvoor Eemdijk. Hij probeerde het met een stiftje, maar keeper Winand Quartel kon de bal tot corner verwerken. Eemdijk bleef de aanval zoeken. Even later was het Frank Heus die in de handen van de doelman schoot.
Het bleef eenrichtingsverkeer op Sportpark de Vinken. Na de noodgedwongen wissel van de geblesseerde Freek van Belzen van Eemdijk maakte Sjohn van Gullik in de 31e minuut 1-0. Hij kopte onberispelijk binnen uit een vrije trap van Argjend Selimi.
Amper vijf minuten later leek de goal zich identiek te herhalen, maar toen werd de bal van de lijn gehaald. Flevo Boys liet
Het bleef niet bij die waarschuwingen, want vlak voor rust maakte Flevo Boys gelijk. Kelt Jager gaf het laatste tikje. Eemdijk liet er niet bij zitten en kwam direct weer op voorsprong. Een inzet van Frank Heus werd door een Flevo Boys-speler van richting veranderd en belandde in het doel. Zo eindigde een boeiende eerste helft.
In de tweede helft wist Eemdijk de voorsprong opnieuw niet vast te houden. Yumé Ramos maake uit de kluts gelijk in de 49e minuut.
Beide ploegen waren daarna nog dicht bij een goal, maar de 2-2 bleef uit. Eemdijk moest de laatste zeven minuten zien te overleven met tien man. Bas Buimer raakte geblesseerd aan zijn knie vlak nadat trainer Willem Romp zijn laatste wissel had verbruikt. Die pech nekte Eemdijk. Ramos knikte twee minuten voor tijd bij de tweede paal zijn tweede goal van de middag binnen. 2-3 bleek de eindstand in Eemdijk.
Eemdijk heeft 30 punten uit 15 wedstrijden. Bij winst was het de nieuwe koploper geweest, want lijstaanvoerder Genemuiden verloor met 3-1 van Urk, dat nu de nieuwe nummer één in de Hoofdklasse B is. RKAV Volendam liet ook al punten liggen met een 3-2 nederlaag tegen AZSV en zakt naar plaats vier.
Eemdijk – Flevo Boys (Hoofdklasse B)
31′ Sjohn van Gullik (1-0)
45′ Kelt Jager (1-1)
45′ ? (eigen doelpunt) (2-1)
49′ Yumé Ramos (2-2)
88′ Yumé Ramos (2-3)
Bron: RTV Utrecht

Vorig artikelIJsselmeervogels klopt TEC
Volgend artikelPolitieke Informatiemarkt