Spakenburg heeft op overtuigende wijze de eerste uitzege van het seizoen geboekt. Het uitduel op Het Kasteel tegen nummer drie Jong Sparta werd met liefst 0-6 gewonnen.
Droomstart
Er was een droomstartvoor Spakenburg, dat via Floris van der Linden al na vier minuten op een 0-1 voorsprong kwam. De goalgetter werd de diepte in gestuurd, omspeelde de keeper en schoof de bal in het lege doel op Spangen.
Jong Sparta had weinig in te brengen tegen de Blauwen en tien minuten voor rust kreeg Sparta-speler Augustin Drakpe ook nog rood na een opstootje met Vince Gino Dekker.
Spakenburg profiteerde optimaal van het overtal op het veld. Op slag van rust was het Hero van Lopik die uit de rebound van een hoekschop snoeihard raak schoot: 0-2. In de tweede helft speelden de Blauwen de wedstrijd uitstekend uit.
Spakenburg loopt uit na rust
Na een fout in de Sparta-defensie kon Ravelino Junte de 0-3 scoren met zijn hoofd. Dat deed hij uit een voorzet van Dekker, die niet lang daarna de bal zelf in het doel schoot, al zat Wimilio Vink er ook dicht bij op de lijn. Hoe dan ook, het betekende de 0-4 op Het Kasteel.
Invaller Tim Brinkman schoot tien minuten voor tijd ook nog de onvermijdelijke 0-5 binnen, terwijl Lowie van Zundert ook zijn duit in het zakje deed als invaller. Hij kreeg de bal van Junte en werkte de 0-6 tegen de touwen. Dat was ook de eindstand.
Door de overwinning neemt Spakenburg afstand van de onderste regionen in de tweede divisie. Het komt op 18 punten uit 15 wedstrijden. Hekkensluiter GVVV heeft 10 punten.
Jong Sparta – Spakenburg (Tweede divisie)
4′ Floris van der Linden (0-1)
45′ Hero van Lopik (0-2)
63′ Ravelino Junte (0-3)
65′ Vince Gino Dekker (0-4)
79′ Tim Brinkman (0-5)
86′ Lowie van Zundert (0-6)
Bron: RTV Utrecht

Vorig artikelGrace Home
Volgend artikelIJsselmeervogels klopt TEC