IJsselmeervogels heeft de degradatiekraker in de tweede divisie tegen Kozakken Boys verloren. Op de Zwaaier in Werkendam incasseerden de Rooien een late tegentreffer en verloren met 2-1. Daardoor zaktIJsselmeervogels naar de voorlaatste plaats.
Na een gelijkopgaand eerste half uur kwam Kozakken Boys op voorsprong. Julian Prinsen, de vervanger van de geblesseerde Jaimy Schaap liet de bal door de handen glippen waarna Leon Bot de 1-0 maakte.
Kozakken Boys kreeg in de eerste helft kansen om de score te verdubbelen, maar de ruststand in Werkendam was 1-0.
Na rust nam een slordig spelend IJsselmeervogels het initiatief. Nadat Danny van den Meiracker en Steven Sánchez Angulo kansen hadden gemist, was het in de 64e minuut wel raak. Mitch Willems tikte een hoekschop van Pieter Langedijk binnen.
Vlak daarna was Tarik Fahrach dicht bij de 2-1 voor de thuisploeg, maar de aanvaller miste. In de extra tijd was Langedijk dichtbij de 2-1 voor IJsselmeervogels, maar Johnny Lommers maakte de winnende voor de thuisploeg.
“Je denkt dat wij hem gaan maken en dan valt hij uit de tegenstoot”, zegt aanvaller Pieter Langedijk. “Dat overkwam ons ook al tegen Quick Boys. We moeten die counter er uit halen door een overtreding en genoegen nemen met een 1-1.”
Ook trainer Gert Peter de Gunst had genoegen genomen met een gelijkspel. “Ik ga niet zeggen dat we hier hadden moeten winnen, maar ik vind de zege van Kozakken Boys ook niet verdiend.”
De Vogels staan nu voorlaatste in de tweede divisie. “Je moet nog niet teveel naar de ranglijst kijken”, zegt De Gunst. “Als je naar de tijd van het jaar kijkt denk je dat er nog maar tien wedstrijden te spelen zijn, maar we zijn nog niet halverwege.”
1-0 Bot (27.)
1-1 Willems (64.)
2-1 Lommers (90 +2)
Bron: RTV Utrecht

Vorig artikelSpakenburg klopt TEC
Volgend artikelVerpleging en verzorging aan huis