Spakenburg heeft een belangrijke thuiszege geboekt in de tweede divisie. De ploeg versloeg TEC met 2-0 en stijgt daardoor van de dertiende naar de tiende plaats.
Spakenburg voetbalde de eerste helftbeter, maar de kansen waren voor de bezoekers uit Tiel. Voormalig Spakenburgspeler Mike Vreekamp vond doelman Leon ter Wielen op zijn weg. Bo van Essen en Mohammed el Makrini waren ook dicht bij een treffer, maar de ruststand op de Westmaat was 0-0.
In de tweede helft kwam Spakenburg eindelijk wel dreigend voor TEC-doelman Mathijs Swaneveld, maar die redde twee keer op een inzet van Ravelino Junte. Diezelfde Junte gaf na een uur de assist op Sanny Monteiro die de 1-0 aantekende.
“Het is altijd leuk om te scoren, ik heb een goed weekend”, zegt Monteiro. “Dit voelt heel lekker richting de derby.”
Even later was Spakenburg dicht bij de 2-0, toen Floris van der Linden van net buiten de zestien de paal raakte. Vlak daarna dacht Bo van Essen de 1-1 te maken, maar de aanvaller van TEC stond buitenspel.
In de 87e minuut was het Floris van der Linden die zijn veertiende van het seizoen maakte. Doelman Swaneveld keerde een inzet van Lowie van Zundert, de bal viel voor de voeten van Wimilio Vink en die stelde Van der Linden in staat de wedstrijd te beslissen.
“Een terechte zege”, vindt trainer Chris de Graaf. “Maar het bleef veel te lang 1-0. Zij gaan alles of niets spelen, en dan moet je eigenlijk al op 2-0 staan”, aldus de trainer, die vond dat zijn team slecht begon. “We starten matig en gaven twee grote kansen weg. Daarna hebben we gedomineerd.”
Spakenburg heeft na de zege op TEC 21 punten uit zestien duels. “Als je weg wilt uit de degradatiezone, moet je thuis winnen van TEC”, vervolgt De Graaf.
Spakenburg kreeg in die eerste elf wedstrijden 29 tegendoelpunten. In de laatste vijf duels hield de ploeg vier keer de nul. “Daar ben ik heel erg blij mee. Vijf wedstrijden, één goal tegen”, aldus De Graaf, die niets wilde zeggen over de kwestie Dekker. “Ik wil het niet over randzaken hebben.” Dekker wilde na de wedstrijd niet voor de microfoon komen.
1-0 Monteiro (61.)
2-0 Floris van der Linden (87.)
Bron: RTV Utrecht

Vorig artikelBart Hoolwerf verspeelt eindzege in slotrit
Volgend artikel