Spakenburg ging furieus van start en had in de eerste minuut meteen al een grote kans. Het schot van Wimilio Vink werd echter gestopt door Jaimy Schaap. Toch sloegen de Rooien als eerste toe. In de 7eminuut schoot Danny van den Meiracker op magistrale wijze 1-0 binnen. Daniël van Son bediende de aanvaller met een hoge voorzet bij de 2e paal die hem uit de lucht ineens in het dak van de goal knalde.
Maar het bleef niet bij de treffer van de voormalig-Spakenburg speler. Vlak voor rust was het al bijna gelijk. Sanny Monteiro stond helemaal vrij na een corner van Vince Gino Dekker, maar kopt zeer matig in. De bal ging naast de goal van IJsselmeervogels-keeper Jaimy Schaap. Op slag van rust werd het alsnog 1-1. Ravelino Junte prikte de bal erin na een voorzet van Vince Gino Dekker.
Vlak voor rust leek Spakenburg zelfs op voorsprong te komen, maar er was hands gemaakt door topscorer Floris van der Linden.
In de tweede helft gingen beide teams slordig van start. Voor Kai Heerings kwam in de 55e minuut een einde aan de derby. De verdediger van IJsselmeervogels kwam ongelukkig in botsing met de knie van Van der Linden en brak daarbij meerdere ribben. De wedstrijd lag vervolgens minutenlang stil in afwachting van een ambulance.
Zonder de routinier in de verdediging van IJsselmeervogels leek Spakenburg meteen na de hervatting een tweede dreun uit te delen. Vink schoot de bal in het doel, maar de vlag voor buitenspel ging omhoog.
Christos Ibrahim maakte uit het niets bijna een goal voor de thuisploeg. Een wippertje van Mike van de Laar rondde hij bijna af met een prachtige omhaal. Doelman Leon ter Wielen redde met zijn vingertoppen. Daarna raakte de wedstrijd in evenwicht.
Toch was het Spakenburg dat na twee afgekeurde treffers alsnog op voorsprong kwam. Wilmilio Vink schoot de bal tien minuten voor tijd hard achter Schaap. IJsselmeervogels gaf zich nog niet gewonnen. Vanaf de aftrap maakte invaller Steven Sánchez Angulo 2-2. Het luidde een heerlijk einde van de derby in. Van der Linden was dicht bij een nieuwe Spakenburgse voorsprong, maar Schaap stopte zijn kopbal. IJsselmeervogels pakte nog bijna de winst.
In de blessuretijd werkte Hero van Lopik de bal bijna in eigen doel na een strak aangesneden vrije trap, maar Ter Wielen kon redding brengen. Diezelfde van Lopik schoot vlak daarna nog bijna in het goede doel.
7′ Danny van den Meiracker (1-0)
42′ Ravelino Junte (1-1)
80′ Wimilio Vink (1-2)
81′ Steven Sánchez Angulo (2-2)

Vorig artikelHerdenkingsplaat onthuld
Volgend artikelGezocht Muziektherapeut