Van maandag 14 tot en met zondag 20 maart 2022 vindt de tiende editie van de Week van de Mondhygiënist plaats. Tijdens deze landelijke campagneweek vragen beroepsvereniging NVM-mondhygiënisten en de aangeslotenmondhygiënisten aandacht voor het belang van een gezonde mond en voor het werk van de mondhygiënist.

Een gezonde mond heeft geen bloedend tandvlees, geen gaatjes in tanden en kiezen, en geen vieze geur. Toch komen deze vervelende ongemakken in je mond vaker voor dan je denkt en kunnen ze van invloed zijn op bijvoorbeeld je sociale contacten. Door middel van een online test op weekvandemondhygienist.nl kan het Nederlandse publiek checken hoe gezond hun mond is, en kennismaken met het werk van de mondhygiënist. Deelnemende mondhygiënisten organiseren in het gehele land op verschillende locaties activiteiten, en geven voorlichting over mondgezondheid en de essentiële zorg die ze leveren.

Vorig artikelLandelijke Opschoondag
Volgend artikelNL Doet