Eemdijk heeft de koppositie van de hoofdklasse B veroverd door een late treffer van Nigel van Zelst. De clubtopscorer schoot in de tweede minuut van de extra tijd de beslissende 1-0 binnen tegen directeconcurrent SC Genemuiden.
Door de zege gaat Eemdijk met 36 punten uit zeventien duels aan kop in de hoofdklasse B. Urk is de nummer twee met 35 punten uit zestien wedstrijden. Genemuiden is de nummer drie met 34 punten uit zestien wedstrijden.
Bij rust was de stand 0-0. Beide ploegen hadden alleen wat speldenprikjes aan elkaar uitgedeeld. De grootste kans op naam van Eemdijk kwam op naam van Jesper van Dalen. Hij schoot in de negende minuut de bal over het doel van Genemuiden. Daartegenover stond een kopbal van Genemuiden-speler Jens Jurn Streuker die net naast ging.
De rust duurde dit keer wat langer dan een kwartier. Een van de doelen moest namelijk gerepareerd worden. Er was namelijk geconstateerd dat er een gat in het net zat. In de tweede helft had Eemdijk het betere spel. Dat werd in de absolute slotfase beloond. Clubtopscorer Nigel van Zelst kreeg de bal voor zijn voeten en schoot in de 92e minuut de 1-0 binnen. Het was voor de aanvaller zijn elfde doelpunt van het seizoen.
Eemdijk-speler Jesper van Dalen zegt de hele wedstrijd geloof te hebben gehad in de overwinning. “Wij waren zeker in de eerste helft de bovenliggende partij. Maar naarmate de tijd vorderde werd het lastiger. Achteraf hebben we verdiend gewonnen. Dit zijn de topwedstrijden waar je het voor doet”, aldus Van Dalen.
Coach Willem Romp genoot ook van de late zege. “Qua ontlading zijn dit de lekkerste. We doen onszelf wel tekort waardoor het zolang spannend blijft. We creëerden in de eerste helft genoeg en gaven haast niks weg.”
“Vanaf het begin hadden wij de wil om te winnen. Dat zag je in de duels, dat hadden we net iets meer dan zijn”, zegt Van Dalen. Trainer Romp noemt het een overwinning op vechtlust. “Met dit soort wedstrijden moet je weinig fouten maken en zorgen dat je in de wedstrijd blijft. Ik ben trots op mijn ploeg. “
90+2 Nigel van Selst (1-0)
Bron: RTV Utrecht

Vorig artikelNL Doet
Volgend artikelOekraïense vlag te koop op de markt