In 2020 was het 65 jaar geleden dat de slagwerkgroep van muziekvereniging Excelsior werd opgericht. De slagwerkgroep begon ooit als drumband onder de bezielende leiding van Jan Pruijs. Tegenwoordig isde groep zowel een volwaardig concertensemble als een groep die optredens op straat verzorgt. De slagwerkgroep staat sinds 2005 onder leiding van Ulrich Pöhl. Ook dit 15-jarig jubileum wordt tijdens het concert gevierd.
Het concertprogramma is een reis door tijd, vanaf het ontstaan van de drumband in 1955 tot heden. Zo zijn er een aantal oud-leden uit de jaren ‘60/’70 die zullen optreden met tamboermarsen die zij in die jaren speelden. Ook zullen oud-leden van latere jaren een aantal straatmarsen uit de periode 1999 -2005 spelen. Maar dat is niet het enige; ook de toekomst in de vorm van het leerling ensemble zal van zich laten horen! De rest van het programma zal worden aangevuld met herkenbare muziekthema’s en technische stukken zoals de slagwerkgroep door de jaren heen heeft gespeeld.
Door corona is het concert diverse malen uitgesteld, maar nu is het dan uiteindelijk zover! Op zaterdag 26 maart zal het concert plaatsvinden. Er gelden geen beperkende maatregelen meer. Het concert vindt plaats in muziekgebouw “De Samenklank” en begint om 19.30 uur. De zaal is open vanaf 18.30 uur. U bent van harte welkom om dit concert bij te wonen. Kaarten kunt u bestellen via de website van muziekvereniging Excelsior: www.excelsiorbunschoten.nl

Er zijn een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Wees er dus snel bij, want vol = vol!

Vorig artikelUitslag gemeenteraadsverkiezing Bunschoten
Volgend artikelEenmalige subsidies eerste en tweede kwartaal 2022