Rijkswaterstaat voert tussen 1 april en 20 juni groot onderhoud uit aan knooppunt Eemnes. Gevolg is dat het knooppunt in zeven weekenden dicht moet, steeds op een iets andere plek.
Weggebruikers wordenieder weekend vooraf geïnformeerd over de afsluitingen en de verwachte hinder, meldt Rijkswaterstaat. Langere reistijden tot 30 minuten zullen onvermijdelijk zijn.
Bij de klus wordt onder meer 8,3 kilometer nieuw asfalt aangelegd en worden 39 detectielussen van viaducten vervangen. Er wordt ook meteen regulier onderhoudswerk gedaan, zoals grasmaaien en het vervangen van kapotte verlichting.
De afsluitingen zijn in de weekenden van 1 april, 8 april, 22 april, 29 april, 19 mei, 10 juni en 17 juni. Ze duren meestal van vrijdag 21.00 uur tot de volgende maandag 05.00 uur. Alleen in het eerste weekend is het werk al op zondagochtend klaar en de weg wordt één keer al op donderdag afgesloten, op 19 mei.
In het eerste weekend is in ieder geval de hoofdrijbaan van de A1 ter hoogte van knooppunt Eemnes afgesloten en kan het verkeer over de parallelbaan. Actuele informatie is te vinden op de site van Rijkswaterstaat.
Bron: RTV Utrecht

Vorig artikelOphaalronde grof tuinafval
Volgend artikelVrijwilliger gezocht voor Digisterker