Eemdijk is de koppositie in de hoofdklasse B kwijtgeraakt. De groenen verloren in Amsterdam met 1-0 van De Dijk en zakken daardoor naar de derde plaats in de competitie.
Op basis van de ranglijst (Eemdijkkoploper, De Dijk dertiende) zou je denken dat Eemdijk het overwicht zou hebben, maar op Sportpark Schellingwoude nam De Dijk het initiatief. De thuisploeg stapelde kans op kans en dus kon de 1-0 van Abraham Misehoy niet uitblijven. Hij scoorde in de achttiende minuut.
Bij Eemdijk liep het niet. Er ging veel fout bij de ploeg van trainer Willem Romp en dus liepen de Diekers lang achter de feiten aan. Ook in de tweede helft kon Eemdijk geen vuist maken, ondanks een slotoffensief. De Dijk hield stand en trok op eigen veld de 1-0 voorsprong over de streep.
Door de nederlaag blijft Eemdijk steken op 36 punten uit 18 wedstrijden. Directe concurrent Urk verloor ook, maar RKAV Volendam (4-0 zege op Buitenpost) en Genemuiden (1-0 zege op Noordscheschut) gaan wel over Eemdijk heen in de stand. Volendam heeft nu 38 punten en Genemuiden 37.
18′ Abraham Misehouy (1-0)
Bron: RTV Utrecht

Vorig artikelIJsselmeervogels verliest van Rijnsburgse Boys
Volgend artikelSpakenburg-AFC verzet naar 22 maart