IJsselmeervogels heeft in de tweede divisie op bezoek bij Rijnsburgse Boys verloren. De Rooien gingen in Rijnsburg met 0-1 onderuit. Het enige doelpunt van de wedstrijd viel in de tweede helft.
Op slagvan rust bracht Danny Van den Meiracker IJsselmeervogels bijna op 0-1 voorsprong. De poging van de aanvaller ging de doellijn echter net niet over. Dat was de enige kans van IJsselmeervogels in de hele wedstrijd.
In de tweede helft drong Rijnsburgse Boys meer aan en had ook duidelijk het betere spel. Dat resulteerde in de 62e minuut in de 1-0. Rob Zandbergen bracht de thuisploeg op voorsprong. Hij kon de bal het laatste tikje geven. IJsselmeervogels probeerde nog een vuist te maken, maar dit lukte niet.
IJsselmeervogels verkeert in de tweede divisie in degradatiezorgen. De Rooien staan voorlaatste met 17 punten.
“Dit komt zeker aan”, zei trainer Gert Peter de Gunst na afloop. “Vooral de manier waarop. Het was echt bedroevend slecht. Dat is heel zorgelijk.”
Toch bleef het lang 0-0. “Eigenlijk was dat een wonder. Maar ik vond hun ook heel matig. Gelukkig maar, want anders was het niet maar 1-0 geworden”, zegt de oefenmeester.
“Het leek helemaal nergens op. We hebben geen seconde in de wedstrijd gezeten. We hebben dik en dik verloren”, aldus Jaimy Schaap. “Ik denk dat we op dit moment in een kleuterklas zitten. Daarmee is alles gezegd.”
Schaap is één van de oudgedienden bij de Vogels en ziet wat er bij de ploeg ontbreekt. “We hebben geen individuele kwaliteiten waardoor we uit het niets een wedstrijd kunnen winnen. In de voorgaande jaren hadden we meer kwaliteiten in de selectie”, aldus Schaap. “Het zou echt pijn aan mijn hart doen als we degraderen. We staan wel op een degradatieplek. Dat is de realiteit.”
62′ Rob Zandbergen (1-0)

Vorig artikelDion Vlak stapt over van FC Volendam naar SVSpakenburg
Volgend artikelEemdijk is koppositie kwijt na dure nederlaag