Op bezoek bij Jong Sparta heeft IJsselmeervogels de lijn omhoog niet weten te vinden. De Rooien kwamen nog op 0-1 voorsprong maar verloren uiteindelijk met 2-1.
IJsselmeervogels staat in de tweede divisievoorlaatste. De ploeg van Gert Peter de Gunst heeft 17 punten uit negentien wedstrijden. Het gat met hekkensluiter GVVV is zeven punten. Nummer zestien ASWH heeft 19 punten.
IJsselmeervogels-coach Gert Peter de Gunst (rechts) met assistent Ton Cornelisse
IJsselmeervogels-coach Gert Peter de Gunst (rechts) met assistent Ton Cornelisse
© Orange Pictures
Vogels geven voorsprong weg
IJsselmeervogels kwam al snel op 0-1 voorsprong. Ilias Boudouni werd richting het Rotterdamse doel gestuurd. De aanvaller bleef rustig en schoot de bal in het doel.
Vlak voor rust kwam de gelijkmaker op het scorebord. Het schot van Marouane Afaker werd van richting veranderd en vloog zo over doelman Jaimy Schaap heen: 1-1.
Schaap kon vanwege een blessure niet meer aantreden in de helft. De 20-jarige Julian Prinsen verving hem. Na iets minder dan een kwartier in de tweede helft kwam IJsselmeervogels op achterstand. De tweede Rotterdamse treffer van de avond kwam op naam van Patrick Brouwer. Hij zorgde met een kopbal voor de 2-1.
Jong Sparta – IJsselmeervogels: 2-1
8′ Ilias Boudini (0-1)
44′ Marouane Afaker (1-1)
58′ Patrick Brouwer (2-1)
Bron RTV Utrecht

Vorig artikelVertegenwoordigers van de fracties spreken over formatieproces
Volgend artikelVerdiende overwinning Spakenburg op HHC Hardenberg