Vandaag komt na ruim 2 jaar een einde aan de voornaamste coronamaatregelen die nog golden. Niet meer testen als je naar een evenement gaat, geen mondkapjes meer verplicht in het openbaar vervoer en hetthuiswerkadvies vanuit de overheid vervalt.
De versoepeling is mogelijk, omdat de omikronvariant van het virus mensen meestal minder ziek maakt. Op de IC’s is het aantal coronapatiënten veel minder..
Mensen die klachten hebben moeten wel thuis blijven en moeten zich laten testen. Het advies om binnenruimtes goed te ventileren bllijft, regelmatig handen te wassen en in je elleboog hoesten en niezen blijft ook. De overheid roept mensen nog steeds op rekening met elkaar te houden en afstand te houden als iemand daar om vraagt.
Soms dragen mensen wel een mondkapje. Daar hebben zij hoogstwaarschijnlijk een goede reden voor. Kwetsbare mensen vinden de versoepelingen te vroeg. Zij voelen zich minder veilig nu iedereen weer zonder mondkapje kan hoesten en hard lachen.
Bij de Nederlandse Spoorwegen is men blij! Volgende week rijden bijna alle treinen weer en woensdag kwam daar het afschaffen van de mondkapjesplicht bij. Mensen vinden het heel fijn dat ze elkaars gezicht weer kunnen zien!

Vorig artikelSamenwerkingsovereenkomst getekend
Volgend artikelVaren en aanleggen in Rengerswetering