Rengerswetering is volop in ontwikkeling. Niet alleen de woningen, maar ook het water wordt door bewoners gebruikt om het waterrijke karakter van de wijk optimaal te beleven. Om de kwaliteit van de woonomgevingte behouden, is het belangrijk om te weten welke regels er gelden voor boten en aanlegvoorzieningen.
Het is de laatste tijd mooi weer en de lente is aangebroken. Dat maakt het aantrekkelijk om te gaan varen. Met elk vaartuig zonder verbrandingsmotor, zoals kano’s, roeibootjes en fluisterbootjes, kunt u gebruikmaken van de wateren in en rondom Rengerswetering. Ook kunt u met elk vaartuig dat met spierkracht, windkracht of elektrisch wordt aangedreven in dit gebied varen.
Om de (milieu)kwaliteit van het water te waarborgen en om geluidsoverlast voor de bewoners tegen te gaan, is het op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) niet toegestaan om gebruik te maken van motorvaartuigen. Dit betekent dat ook in Rengerswetering het gebruik van verbrandingsmotoren is verboden.
Bewoners van wie de tuin grenst aan het water kunnen hun boot direct achter hun tuin aanleggen op eigen gemaakte aanlegvoorzieningen. Let op dat hier ook regels aan verbonden zijn die u kunt opvragen bij het waterschap Vallei en Veluwe. Bewoners van wie de tuin niet aan het water grenst mogen dit uitsluitend doen aan de daarvoor bestemde plaatsen. Dat is de haven (kruising Geerkampen-Bunschoter Veenkamp) en de in de openbare ruimte gelegen vlonders.

Vorig artikelBijna alle coronamaatregelen afgeschaft
Volgend artikelOndersteuning QR-check