Zo goed als alle coronamaatregelen zijn verdwenen. Maar de afgelopen periode hebben horecagelegenheden en (vrijwilligers)organisaties op het gebied van sport, kunst en cultuur moeten werken met een QR-codecheckom bezoekers te ontvangen. Zij komen daarvoor in aanmerking voor een tweede financiële tegemoetkoming vanuit het Rijk.
Vanwege de coronamaatregelen waren veel organisaties en branches vanaf eind september vorig jaar verplicht om bezoekers te controleren op het coronatoegangsbewijs. Om deze organisaties tegemoet te komen in de extra kosten die de maatregel met zich meebracht, is een subsidieregeling vastgesteld.
Alle bij de Kamer van Koophandel ingeschreven Bunschotense organisaties die verplicht waren om te controleren op het coronatoegangsbewijs kwamen eerder al in aanmerking voor een tegemoetkoming van maximaal € 1.000,- voor de kosten die organisaties hebben gemaakt in de periode van 22 september 2021 tot en met 31 december 2021.
Nu komen deze organisaties ook in aanmerking voor een tweede tegemoetkoming van opnieuw maximaal € 1.000,- voor de kosten die gemaakt zijn van 1 januari 2022 tot en met 26 maart 2022.
De tweede tegemoetkoming kan worden aangevraagd tot en met 10 april 2022. Aanvragen is mogelijk via www.bunschoten.nl/tweede-ondersteuning-qr-check. Daar wordt u ook doorverwezen naar de overige voorwaarden.

Vorig artikelVaren en aanleggen in Rengerswetering
Volgend artikelUkkies voetbal bij Spakenburg