IJsselmeervogels heeft in de tweede divisie eindelijk weer eens gewonnen. De ploeg van trainer Gert Peter de Gunst was op De Westmaat met 2-1 te sterk voor Jong Volendam.
IJsselmeervogels begon goedtegen Jong Volendam. Na twaalf minuten voetballen beloonden De Rooien zich. Jerrel Hak wist de 1-0 binnen te werken.
In de tweede helft wisten de Rooien ook op 2-0 voorsprong te komen. Sanchez Angulo profiteerde van verkeerde terugspeelbal. De aanvaller kon de bal vervolgens nog net binnen houden waarna hij op eenvoudige wijze de voorsprong van IJsselmeervogels kon vergroten.
In de slotfase werd het nog even spannend want invaller Givairo Read deed namens de bezoekers nog wat terug. Het werd 2-1 maar de gelijkmaker kwam niet meer op het scorebord.
Door de zege klimt IJsselmeervogels van de voorlaatste naar de zestiende plek van de tweede divisie. De Rooien hebben na 20 duels 20 punten. De vorige zege van IJsselmeervogels was precies een maand geleden. Op 26 februari wonnen De Rooien van TEC.
“We begonnen best aardig. Daarna komen we in een fase waarin we helemaal overklast worden”, blikte trainer De Gunst terug. “Toen wilden we er een fysieke wedstrijd ervan maken. Dat hebben we uiteindelijk goed gedaan.”
In de mindere fase leek IJsselmeervogels angstig. “Ik was eerlijk gezegd niet bang om te verliezen vandaag”, zegt Vogels-speler Adil Haian. “We moesten vandaag winnen maar ik heb niet het gevoel dat we met heel veel spanning voetbalden.”
IJsselmeervogels hield zich daardoor staande tegen Jong Volendam. “Het had vandaag natuurlijk ook weer heel anders kunnen lopen. Eindelijk zat het vandaag dan een keertje mee”, zei een blije trainer De Gunst. “Maar ik vond ons aan de bal vandaag wel heel matig. Voor ons is het allerbelangrijkst dat de drie punten binnen zijn.”
“We moeten van wedstrijd tot wedstrijd gaan kijken. We zien verbeteringen”, aldus Haian. “Dinsdag verloren we dan wel maar de trainer heeft de dingen die w goed hebben gedaan benadrukt. Daarop hebben we vandaag voortborduurt.”

IJsselmeervogels – Jong Volendam: 2-1
12′ Jerrel Hak (1-0)
68′ Sanchez Angulo (2-0)
90+2′ Givairo Read (2-1)
Bron: RTV Utrecht

Vorig artikelRuime zege Eemdijk
Volgend artikelUit de oude doos