Eemdijk heeft in de hoofdklasse B een ruime overwinning geboekt. Op het eigen Sportpark De Vinken werd AZSV met 4-1 verslagen. In de hoofdklasse A wist DHSC te stunten door nummer twee ARC met 1-0 teverslaan.
Eemdijk rekent na rust af met AZSV
Twee treffers binnen een minuut kleurden de eerste helft op Sportpark De Vinken. Eerst was het Nigel van Zelst die Eemdijk op voorsprong zette. Hij stond op de juiste plek toen de keeper van AZSV de bal losliet en scoorde de 1-0.
Maar nog geen minuut later was het alweer 1-1, omdat een corner van de bezoekers uit Aalten in één keer in het doel vloog. Het doelpunt kwam op naam van Niek te Veluwe.
Eemdijk kreeg nog wel wat mogelijkheden in het eerste bedrijf, maar ging slordig om met die kansen. Na rust was de ploeg van trainer Willem Romp veel effectiever. Argjend Selimi en opnieuw Van Zelst scoorden snel na rust de 2-1 en de 3-1, waarna Jesper van Dalen in de blessuretijd de eindstand op 4-1 bepaalde.
Door de overwinning blijft Eemdijk vierde in de hoofdklasse B, met 39 punten uit 19 wedstrijden. Concurrenten Genemuiden (43 punten), RKAV Volendam (41 punten) en Urk (41 punten) wonnen ook en dus blijft de stand ongewijzigd in de top.
Eemdijk – AZSV (Hoofdklasse B)
15′ Nigel van Zelst (1-0)
16′ Niek te Veluwe (1-1)
57′ Argjend Selimi (2-1)
59′ Nigel van Zelst (3-1)
90′ Jesper van Dalen (4-1)
Bron: RTV Utrecht

Vorig artikelLente!
Volgend artikelIJsselmeervogels wint na een maand zonder zege