In januari 2022 is Bunschoten overgegaan op het systeem van nascheiden. Dit betekent dat u het restafval bij het PMD (plastic en metalen verpakkingen en drankenkartons) mag doen. Er hoeft niet meer perstorting in de ondergrondse container te worden betaald.
Het is belangrijk dat u de andere afvalstromen, zoals GFT (groente-, fruit- en tuinafval), papier, glas en textiel, apart blijft inzamelen en in de daarvoor bedoelde containers deponeert.
Zorgt u ervoor dat er in deze stromen geen restafval zit? Dit is belangrijk, omdat het anders niet kan worden hergebruikt en het met het restafval wordt verbrand. Dat is duur en schadelijk voor het milieu.
Wist u dat van schoon GFT compost kan worden gemaakt? Laten we samen werken aan een schone toekomst

Vorig artikelWildaanrijding
Volgend artikelGiften in de participatiewet