Het aantal meldingen bij Meld Misdaad Anoniem (M.) was in 2021 voor het tweede jaar op rij uitzonderlijk hoog. Bijna 25.000 meldingen stuurde M. vorig jaar naar de politie en andere opsporingsinstanties.Jarenlang schommelde het aantal meldingen rond de 16.000, maar de afgelopen twee jaar lag het aantal fors hoger. De meeste tips gingen over drugsgerelateerde delicten, zoals de productie en handel van harddrugs, hennepkwekerijen en internationale drugssmokkel. Ruim 12.500 meldingen kreeg M. hierover, een daling van zes procent. Het aantal meldingen over geweldsdelicten steeg naar ruim 3.000 (+28%). Over financieel, economische delicten werd zo’n 1.700 keer (+4%) gemeld, gevolgd door bijna 1.600 tips (-1%) naar aanleiding van opsporingsprogramma’s en andere opsporingsberichtgeving.

Vorig artikelZonneparken buitengebied.
Volgend artikelM. L. opnieuw naar de gevangenis