De opluchting was groot, dinsdagavond op de Westmaat. IJsselmeervogels boekte tegen De Treffers de tweede overwinning op rij, 1-0.
De Treffers begon sterker aan de wedstrijd en kreeg de eerste twee kansen.Na een half uur spelen kwamen de Vogels echter op 1-0 door Danny van den Meiracker. Daarna werd de thuisploeg de betere ploeg. Ilias Boudouni en Steven Sanchez Angulo verzuimden voor rust de 2-0 te maken, waardoor De Treffers in de wedstrijd bleef.
Na rust kwam IJsselmeervogels nauwelijks nog onder de Groesbeekse druk vandaan. In de extra speeltijd stuurden de bezoekers met verdediger balkestijn een extra stormram naar het front. Met nagelbijtende fans op de tribune bleef de 1-0 voorsprong overeind.
IJsselmeervogels stijgt door de zege naar de veilige 15e plaats, met 23 punten uit 21 wedstrijden. De degradatiezorgen blijven. “Voor rust was het goed en moet je 3, 4-0 maken. Maar na rust was het wachten op de gelijkmaker”, zegt een opgeluchte Danny van den Meiracker.
Een van de uitblinkers was doelman Julian Prinsen, de vervanger van de geblesseerde Jaimy Schaap. “Het is lastig om te spelen met zo veel druk. Maar het kwartje valt nu een paar keer onze kant op. De laatste weken gaat het met mij ook lekker en dat is heerlijk.”
Bron: RTV Utrecht

Vorig artikelVorst bedreigt fruitbloesem
Volgend artikelStille Week bijeenkomsten Westerkerk