Eemdijk heeft in de hoofdklasse B van de amateurs van Volendam met 3-1 verloren. De Diekers haken door de nederlaag tegen de directe concurrent voorlopig af in de titelstrijd.
Na vijf minuten voetballenleed Eemdijk slordig balverlies waarvan de thuisploeg wist te profiteren. Jens Kras werkte de 1-0 binnen. Een half uur later kwam op prachtige wijze de 2-0 voorsprong op het scorebord. Het afstandschot van Dave Zwarthoed vloog binnen.
In de tweede helft maakte de thuisploeg er al snel 3-0 van. Het schot van Joey Tol verdween achter Eemdijk-doelman Joey Tol. Het lukte Eemdijk niet om in de wedstrijd te komen waardoor de 3-0 nederlaag niet meer te voorkomen was. De eretreffer van Eemdijk kwam in de laatste minuut nog wel op het scorebord via Cem ter Burg: 3-1.
Eemdijk is de nummer vier van de hoofdklasse B met 39 punten uit 41 wedstrijden. Genemuiden gaat met 46 punten aan kop. Volendam staat tweede met 44 punten.
Doelman Jeroen de Harder had het druk tegen Volendam. “Ik heb denk ik iets van twintig ballen op doel gehad”, aldus doelman De Harder. “Dat mag natuurlijk nooit. We zijn weggespeeld.”
De Harder erkent dat aan de titel niet meer gedacht hoeft te worden. “Dat is klaar. Daar hoeven we het niet meer over te hebben. We kunnen nog naar de derde periode kijken maar dan moeten we heel anders voetballen dan vandaag.”
“We hebben het vooral in andere wedstrijden laten liggen. Ik vind Volendam de best voetballende ploeg van de competitie. Tegen deze ploeg kan je verliezen”, aldus Romp over het afhaken in de titelstrijd.
5′ Jens Kras (1-0)
35′ Dave Zwarthoed (2-0)
51′ Joey Tol (3-0)
90′ Cem ter Burg (3-1)
Bron: RTV Utrecht

Vorig artikelSV Spakenburg naar Katwijk
Volgend artikelOnverdiende nederlaag IJsselmeervogels bij Quick Boys