IJsselmeervogels heeft voor de tweede keer dit seizoen een onverdiende nederlaag geleden tegen Quick Boys. Na de gestolen 0-1 in Bunschoten, was Quick Boys nu met 2-0 te sterk in een duel waarin de Vogelsminimaal een punt verdienden.
Bij IJsselmeervogels keerde doelman Jaimy Schaap na een blessure terug in de basis. Voor het overige liet trainer Gert Peter de Gunst het team dat de laatste twee duels won staan. De van een blessure herstelde Mitch Willems begon daardoor op de bank.
De eerste kans was voor Tommy Bekooij van Quick Boys, maar daarna nam een prima spelend IJsselmeervogels het heft in handen. Jerrel Hak was twee keer dicht bij de 0-1, maar Jeffrey Buitenhuis was het dichtst bij de openingstreffer. Zijn inzet werd op de doellijn gekeerd.
“Die bal was over de doellijn en als hij daar niet voor fluit moet hij voor hands fluiten”, zei Jeffrey Buitenhuis daar na afloop over. “Maar daarna krijgen we nog twee 100 procent kansen en die móet je maken”, aldus de verdediger.
In de tweede helft bleef IJsselmeervogels de betere ploeg en kreeg via Steven Sanchez Angulo en Bradley Martis kansen op de 0-1, maar was het Levi van Duijn die de thuisclub op 1-0 kopte.
Quick Boys kreeg daarna een grote kans via Tommy Bekooij toen Adil Haian zich in de bal verslikte. De aanvaller van de thuisploeg schoot echter over. De Vogels kregen in de slotfase nog wat kleine kansen, maar ook Quick Boys kreeg via Bekooij en Maatsen grote kansen om de wedstrijd in het slot te gooien. IJsselmeervogels bleef daardoor hoop houden op de gelijkmaker, totdat Mike van de Ban in de extra tijd alsnog de 2-0 maakte.
Trainer Gert Peter de Gunst vond het een onnodige en onterechte nederlaag. “Als we bij rust met 3-0 voor staan, mag niemand hier wat zeggen. Dan kunnen we douchen en de bus in. In de tweede helft blijven we kansen creëren en zij schieten hun eerste kans er in. Na die 1-0 hebben we het niet goed gedaan, toen kwam er frustratie in.”
Quick Boys – IJsselmeervogels: 2-0
62′ Levi van Duijn (1-0)
90′ Mike van den Ban (2-0)
Bron: RTV Utrecht

Vorig artikelEemdijk haakt na nederlaag af in titelstrijd
Volgend artikelSkinken-tweeling