IJsselmeervogels heeft in de tweede divisie voor een stuntje gezorgd door te winnen van nummer twee Koninklijke HFC. De Rooien waren op eigen veld met 1-0 de baas.
In de eerste helft had KoninklijkeHFC het betere van het spel. Vlak voor rust kwamen De Rooien dan ook goed weg. Het schot van HFC-er Danny Hols vloog hard via de paal in de handen van Vogels-doelman Jaimy Schaap.
Zeven minuten na rust ontplofte De Westmaat. Geheel tegen de verhoudingen in kwam IJsselmeervogels namelijk op voorsprong. Jerrel Hak kreeg de bal van doelman Schaap en zorgde met een van richting veranderd schot voor de 1-0.
De Rooien kwamen tegen HFC nog een aantal keer goed weg maar het lukte de ploeg van trainer Gert Peter de Gunst om de voorsprong vast te houden.
IJsselmeervogels klimt door de winst van de zestiende naar de vijftiende plek. Het verschil met hekkensluiter GVVV is gegroeid naar tien punten. Nummer zestien Kozakken Boys heeft één punt minder dan De Rooien.
Teamprestatie
Hak maakte bij zijn goal gebruik van zijn snelheid. “Dat is een van mijn krachten”, aldus de doelpuntenmaker over de zege tegen de nummer twee van de ranglijst. “In deze competitie kan iedereen van elkaar winnen. Dit is echt een teamprestatie. We weten onze kwaliteiten.”
“We hebben wel heel veel geluk gehad vandaag”, geeft Hak toe die wel blij is met het drukke speelschema. “Ik vind het wel lekker om wedstrijden te spelen in plaats van te trainen.”
IJsselmeervogels – Koninklijke HFC: 1-0
52′ Jerrel Hak (1-0)
Bron: RTV Utrecht

Vorig artikelGeen thuisveballing meer?
Volgend artikelSpakenburg knokt zich naar gelijkspel bij Katwijk