Op bezoek bij Katwijk heeft Spakenburg gelijkgespeeld. Het duel in de tweede divisie eindigde in 2-2.
Na een goede aanval kwam de bal in de 23e minuut via clubtopscorer Floris van der Linden bij teamgenootRobin Eindhoven. De aanvaller schoot de bal vervolgens geplaatst in het Katwijkse doel: 0-1.
Vlak na rust kwam de gelijkmaker van Katwijk op het scorebord. Killian van Mil profiteerde van een foute Spakenburgse pass door het midden van het veld en schoot de 1-1 binnen.
Na die gelijkmaker was Spakenburg niet meer dezelfde ploeg als bij de voorsprong. Katwijk kwam beter in de wedstrijd en met nog een kwartier te gaan zorgde Van Mil met zijn tweede van de avond voor de 2-1. Ditmaal schoot hij een vrije bal van iets meer dan 20 meter in één keer in het Spakenburgse doel.
Het leek erop dat de punten in Katwijk bleven maar niets bleek minder waar. Lowie van Zundert wist vanuit het niets de 2-2 te maken.
Spakenburg staat in de tweede divisie met 29 punten uit 21 wedstrijden op de elfde plek. De Blauwen zijn nog niet helemaal uit de degradatiezorgen. Het verschil met nummer zestien Kozakken Boys is vier punten.
“Het is lekker als je zo invalt en voor de gelijkmaker kan zorgen”, zei doelpuntenmaker Van Zundert na afloop. Hij schroomde het ook niet om uitgebreid te juichen bij de 2-2. “Het is toch een goal die belangrijk is.”
BIj Spakenburg konden ze uiteindelijk leven met het punt. “Op basis van heel de wedstrijd is dit het hoogsthaalbare”, aldus Van Zundert. “Ik ben er tevreden mee”, sluit trainer Chris de Graaf zich erbij aan.
“Het was geen goede wedstrijd maar een vechtwedstrijd”, aldus de oefenmeester. “Ik vond Katwijk wel beter aan de bal vandaag. We gingen in het slot alles of niets spelen en hopen dat hij nog goed zou vallen. Dat gebeurde.Uit bij Katwijk een punt pakken is prima.”
Katwijk – Spakenburg: 2-2
23′ Robin Eindhoven (0-1)
48′ Killian van Mil (1-1)
76′ Killian van Mil (2-1)
87′ Lowie van Zundert (2-2)
Bron: RTV Utrecht

Vorig artikelIJsselmeervogels wint van Koninklijke HFC
Volgend artikelSpeciale borden in Baarn