Dinsdag gaf wethouder Wim de Jong bij de SportOBS ‘t Kruisrak het startsein voor een grote zwerfvuilopruimactie in de gemeente Bunschoten. Tijdens het startsein overhandigde de wethouder het boek Superjuffiein de soep aan de school en wenste hij de leerlingen veel succes met de opruimactie. Daarna gingen de leerlingen, voorzien van opvallende hesjes en gewapend met handschoenen, knijpertjes en vuilniszakken de buurt in om zwerfvuil op te ruimen.

In totaal deden ruim 150 basisscholen mee aan de Week van Mooi Schoon, een initiatief van het zwerfvuilprogramma Mooi Schoon van ROVA. Dit jaar gingen ruim 10.000 leerlingen uit 18 ROVA-gemeenten de straten op om de omgeving van hun school vrij te maken van zwerfvuil. In Bunschoten deden drie scholen met 200 kinderen mee aan zwerfvuilopruimacties

Vorig artikelSpeciale borden in Baarn
Volgend artikelParkeerproblemen bij IJsselmeervogels