Het Comité 4 en 5 mei Baarn heeft door heel de gemeente 44 borden geplaatst. Een indrukwekkende actie want op de borden staan afbeeldingen en/of tekst van de voormalige bewoner(s)in oorlogstijd van hetpand waar de borden voor staan. Dat waren Joden, verzetsstrijders en militairen die tijdens de oorlog zijn omgebracht. Het eerste bord is door burgemeester Röell geplaatst op de Nassaulaan 4. Daar woonden de Joodse broer en zus Richard en Rita Barmé. Het tweetal zat tijdens de oorlog in het verzet. Rita werd na verraad opgepakt en is in Auschwitz vergast. Richard Barmé is op 8 maart 1945 gefusilleerd op de Waalsdorpervlakte. Rita werd 19 jaar. Richard is 20 jaar geworden. Hun verhaal is op het bord te lezen.

Vorig artikelSpakenburg knokt zich naar gelijkspel bij Katwijk
Volgend artikelIn actie tegen zwerfvuil