Het is weer bijna zover: op 15 maart 2023 zijn er waterschapsverkiezingen. Daarbij stemmen Nederlanders op de personen en partijen die hun waterschap mogen besturen. Wat veel mensen niet weten, is datze zich zelf ook verkiesbaar kunnen stellen. Speciaal voor iedereen die misschien wel (politiek) actief wil worden, organiseert Waterschap Vallei en Veluwe de training ‘Actief voor het waterschap’.
Elke vier jaar zijn er waterschapsverkiezingen in Nederland. De mensen waarop tijdens die verkiezingen wordt gestemd, vormen samen het algemeen bestuur van een waterschap. Dit bestuur beslist mee over de koers die binnen het waterschap wordt gevaren. Zo dragen ze bij aan de doelen van het waterschap: veilig, voldoende en schoon water. Iedereen is welkom bij het algemeen bestuur, ongeacht geslacht, leeftijd, afkomst of opleiding.

In aanloop naar de verkiezingen van 2023 organiseert Waterschap Vallei en Veluwe de training ‘Actief voor het waterschap’. Speciaal voor iedereen die misschien wel (politiek) actief wil worden voor het waterschap. Deelnemers aan de training leren meer over het reilen en zeilen binnen het waterschap, hebben speeddates met huidige bestuurders en komen natuurlijk ook te weten wat een waterschapsbestuurder nou eigenlijk doet. De training vindt plaats op vijf avonden tussen mei en juli. Daarna kunnen deelnemers zich kandidaat stellen of op een andere manier actief blijven voor het waterschap.
Meer informatie over de training en hoe mensen zich kunnen opgeven staat op www.vallei-veluwe.nl/verkiezingen. De eerste trainingsavond is op dinsdag 10 mei.

Vorig artikelKOM OVER EN HELP
Volgend artikelBoekenweek 2022