IJsselmeervogels heeft voor de tweede keer op rij gewonnen en staat nu op gelijke hoogte met Spakenburg in de tweede divisie. Zaterdag wisten de Vogels met 2-4 te winnen op bezoek bij TEC in Tiel.
JerrelHak was de man van de eerste helft. De snelle aanvaller profiteerde al vroeg van een verkeerde terugspeelbal (0-1) en schoot na een half uur ook de 0-2 binnen met een wreeftrap in de verre hoek.
TEC deed vlak voor rust via Barry Beijer wat terug en na de pauze liep Junior Ebobo de 2-2 binnen. Zo waren de Vogels dus de voorsprong kwijt. Vlak voor die 2-2 had Hak nog de kans op de 1-3, maar die kans miste hij. Aan de andere kant speelde keeper Jaimy Schaap een belangrijke rol met wat reddingen.
Poepon en Sánchez Angulo redden de Vogels
De spanning was daardoor groot in Tiel, maar in de slotfase counterde IJssemeervogels alsnog naar de overwinning. Eerst was het Rydell Poepon, die de rust bewaarde in de zestien en geplaatst de 2-3 scoorde, en vlak voor tijd gooide Steven Sánchez Angulo de wedstrijd in het slot: 2-4.
Doelman Schaap raakte na een botsing nog geblesseerd aan zijn scheenbeen en de sluitpost moest naar het ziekenhuis om er foto’s van te laten maken.
IJsselmeervogels komt door de zege op 29 punten uit 24 wedstrijden. Dat zijn evenveel punten als Spakenburg, dat wel nog twee duels moet inhalen.
6′ Jerrel Hak (0-1)
33′ Jerrel Hak (0-2)
42′ Barry Beijer (1-2)
59′ Junior Ebobo (2-2)
78′ Rydell Poepon (2-3)
86′ Steven Sánchez Angulo (2-4)
Bron: RTV Utrecht

Vorig artikelSpakenburg thuis onderuit tegen Jong Sparta
Volgend artikelRuime zege voor Eemdijk