Spakenburg heeft voor de derde op rij niet weten te winnen in de tweede divisie. De Blauwen gingen op de eigen Westmaat met 0-3 onderuit tegen Jong Sparta Rotterdam.
In de eerste helft was het spelweinig bijzonder. Spakenburg had aan de bal niet de betere van het spel, maar kreeg wel de betere kansen op de eigen Westmaat. Daarvan wist het er geen te maken, en dus ging het met 0-0 rusten.
Na de pauze kon Spakenburg maar weinig creëren, in tegenstelling tot Jong Sparta. Marouane Afaker, volgend seizoen uitkomend voor IJsselmeervogels, wist met twee goals in vijf minuten de stand op 0-2 te brengen.
Vlak voor de openingstreffer kreeg Wimilio Vink nog een grote kans, maar hij miste en moest toezien hoe kort daarna Sparta wel wist te scoren. Spakenburg stond erbij en keek ernaar in de tweede helft, ook toen Pepijn Doesburg een kwartier voor tijd de 0-3 scoorde. Door de nederlaag blijft Spakenburg in de middenmoot met 29 punten uit 22 duels.
Verslaggever Bert Kous constateerde dat Spakenburg futloos voor de dag kwam tegen Jong Sparta. “Vandaag leek dat wel zo. Maar tegen Katwijk konden we wel strijden”, aldus Koos Werkman. “We speelden dramatisch aan de bal. Hoe we het laatste half uur spelen dat is echt heel dramatisch.”
Trainer Chris de Graaf: “We laten elkaar keihard vallen. We spelen het hele seizoen uitstekend in de organisatie, in de tweede helft geef je het helemaal weg”, aldus de oefenmeester.
In de laatste drie wedstrijden kreeg Spakenburg negen tegentreffers. “Het is duidelijk waar we weer de focus op moeten leggen. Maar aan de bal lijden we zoveel balverlies dat we uit counters zoveel weggeven”, zegt De Graaf. “Verliezen kan gebeuren maar je mag elkaar niet laten vallen. Een aantal spelers die gewoon niet omschakelden. Dat kan niet.”
Door de mindere resultaten moet Spakenburg weer achterom kijken. “Jazeker. Je moet realistisch zijn. Er moeten weer heel gauw punten gehaald worden”, besluit De Graaf.
55′ Marouane Afaker (0-1)
59′ Marouane Afaker (0-2)
77′ Pepijn Doesburg (0-3)
Bron: RTV Utrecht

Vorig artikelKinderuitspraken….
Volgend artikelIJsselmeervogels wint duel bij TEC