Dinsdagmiddag 5 april was er een sponsorbijeenkomst van Vrienden van De Haven in de Brasserie van Zorg- en Wooncentrum De Haven. De sponsoren van palliatief-terminale zorgafdeling Het Spui waren uitgenodigdvoor een lunch, om bij te praten. Mede dankzij hun bijdrage werd Het Spui ruim twee jaar geleden in gebruik genomen. Op het Spui verblijven mensen met een levensverwachting van minder dan drie maanden. Dankzij de sponsoren kwamen er extra middelen beschikbaar om de zorg op de afdeling nog beter te maken, om comfortzorg te bieden. Door het initiatief van de sponsoren (inmiddels 55) werden er drie comfortkamers gerealiseerd voor palliatief-terminale zorg. Tot die tijd waren daarvoor in Bunschoten geen faciliteiten. Inmiddels hebben 44 mensen deze zorg mogen ontvangen en is duidelijk geworden dat hiervoor behoefte en grote waardering is.
Tijdens de bijeenkomst hebben teamleider zorg Nelie Dijkhuizen en eerstverantwoordelijk verzorgende Gerina Kok de sponsoren bijgepraat. “Het is soms zwaar werk, door de emoties die meespelen, maar het is ook enorm dankbaar werk”, vertelde Nelie Dijkhuizen. “Onze zorg wordt gewaardeerd door de man of vrouw die wij verzorgen, maar zeker ook door de directe familie.”
Nelie Dijkhuizen sprak ook haar wens uit om een vierde comfortkamer te realiseren. Het bestuur van Vrienden van De Haven gaat aan de slag om sponsoren te vinden die willen bijdragen aan deze vierde kamer.

Wilt u meer weten over het werk van de Vrienden? Kijk op www.vriendenvandehaven.nu

Vorig artikelLive muziek na vv NSC – vv Eemdijk
Volgend artikelHooikoorts