Er mogen vanaf heden geen voetbalwedstrijden meer worden uitgesteld vanwege een te groot aantal coronabesmettingen. Dat heeft de KNVB laten weten. De afgelopen maanden werden in het amateurvoetbal metgrote regelmaat duels verplaatst, omdat één van de teams teveel besmette spelers had.
Alle teams mochten één keer uitstel aanvragen. Bij een tweede aanvraag zou een sanctie volgen. Veel teams vroegen uitstel aan, waardoor een stuwmeer aan in te halen wedstrijden is ontstaan.

IJsselmeervogels-trainer Gert Peter de Gunst zei afgelopen zaterdag al te waken voor overbelasting. Veel van spelers hebben een baan en moeten daarnaast momenteel ook vaak op dinsdagavond spelen.

Om een indruk te geven van de wedstrijddruk: tweede divisionist Spakenburg speelt in de maand april nog zes wedstrijden: op dinsdag 12, zaterdag 16, maandag 18, zaterdag 23, dinsdag 26 en zaterdag 30 april.

RTV Utrecht

Vorig artikelHooikoorts
Volgend artikelKinderuitspraken