DierenPark Amersfoort verwelkomt zeven Bonte Bentheimerbiggetjes. Moeder Liv heeft haar eerste nestje geworpen. Het blijft altijd spannend hoe de bevalling verloopt en hoe Liv reageert op haar nieuwekroost maar het lijkt allemaal goed te gaan. De jongen drinken goed en zetten voorzichtig hun eerste stapjes.

De draagtijd van het Bonte Bentheimervarken is meestal precies drie maanden, drie weken en drie dagen. Omdat het haar eerste dracht is, wordt Liv de komende tijd goed in de gaten gehouden. Het lijkt een geboren moeder.

De komende drie weken zullen de biggen bij hun moeder drinken, daarna gaan zij deels over op vast voedsel: biggenkorrel. Na een jaar zijn zij volwassen. Volgende week zullen de zwartgevlekte biggen naar alle waarschijnlijkheid buiten rondscharrelen, maar de komende dagen blijven ze binnen.

Vorig artikelUitzending LOS Buutespel
Volgend artikelMatthäus Passion op Goede Vrijdag