Afgelopen maandag is door burgemeester Melis van de Groep een nieuwe fototentoonstelling geopend in de hal van het gemeentehuis. Het onderwerp van de tentoonstelling is 75 jaar vrijheid en bevat beeldenvan Bunschoten, Spakenburg en Eemdijk uit de Tweede Wereldoorlog.

Twee jaar geleden was het de bedoeling om 75 jaar bevrijding groots te vieren. Deze fototentoonstelling van de Historische Vereniging Bunscote was daar onderdeel van. Helaas kon dat toen niet doorgaan door de pandemie. Na een paar jaar gewacht te hebben, is de tentoonstelling nu dan toch een feit.

Wilt u de foto’s graag bezichtigen? Dat kan tot en met donderdag 2 juni a.s. tijdens de openingstijden van het gemeentehuis. Er zijn foto’s te zien over de mobilisatie, de evacuatie naar Enkhuizen, de bezetting en bevrijding.

Vorig artikelMatthäus Passion op Goede Vrijdag
Volgend artikelLOS Buutespel