In de openbare ruimte komt de gemeente Bunschoten weleens speelgoed en/of -toestellen tegen van buurtbewoners, zoals plastic glijbaantjes en trampolines. Een leuke aanvulling op de al bestaande speeltuinen,maar deze horen eigenlijk niet voor langere tijd in de openbare ruimte te staan.
Daarom heeft de gemeente Bunschoten speciaal rode stickers laten maken om op dit soort speeltoestellen te kunnen plakken. Op deze stickers kan de eigenaar van het toestel zijn of haar contactgegevens schrijven, zodat iedereen in de buurt weet van wie het is en de eigenaar weet dat het speelgoed na het spelen weer weg moet worden gehaald.
Speeltoestellen, zoals plastic glijbaantjes of trampolines, die in een openbare speelgelegenheid staan, vallen onder de Warenwetbesluit Attractie- en Speeltoestellen (WAS) en moeten daarom gecertificeerd zijn. Wanneer dit speelgoed in de openbare ruimte wordt gezet, mogen deze formeel dus niet zonder certificaat conform WAS in de openbare ruimte geplaatst worden.
Het aanbrengen van de rode stickers heeft op zich geen juridische waarde, maar verduidelijkt wel dat zo’n speeltoestel er eigenlijk niet voor een langere tijd mag staan en dat de gemeente op dat specifieke toestel geen toezicht houdt. Het gaat hierbij dus om een stukje bewustwording.
Ziet u een sticker op uw speeltoestel? Schrijf dan vooral uw contactgegevens op, zodat voor iedereen die er gebruik van maakt duidelijk is bij wie zij terecht kunnen.
De gemeente ziet graag dat (jonge) inwoners genieten van de openbare ruimte. Spelen hoort daar zeker bij en is mogelijk op vele locaties in het dorp. Het is voor de gemeente geen probleem als inwoners hun eigen plastic glijbaan of trampoline in de openbare ruimte zetten, maar zij gaat er wel vanuit dat deze weer worden opgeruimd zodra de kinderen klaar zijn met spelen. Blijft het voor langere tijd in de openbare ruimte staan? Dan wordt contact opgenomen met de eigenaar om het speeltoestel weg te halen

Vorig artikelLOS Buutespel
Volgend artikelVoorjaarsmarkt De Haven