Nico Papineau Salm, voorzitter De Hollandsche Molen, brengt op woensdag 20 april een speciaal bezoek om 14.00 uur aan molen De Hoop in Bunschoten. Hij doet dit in het kader van de reeks van 100 bezoekendie hij voor mei 2023 door het hele land uitvoert.
Papineau Salm komt op bezoek met het oog het 100-jarig bestaan van de landelijke molenvereniging in 2023. Opmerkelijk daarbij is dat hij bij al zijn molentrips uitsluitend gebruik gaat maken van trein en fiets. ‘Hij wil laten zien dat molens nog steeds – na 100 jaar – bij Nederland horen en dat blijft zo in de toekomst. ’
Papineau Salm gaat bij al zijn bezoeken praten met de vrijwilligers. Persoonlijk contact met de mensen in het veld is heel belangrijk. Zij zijn immers het fundament van het molenbehoud in ons land. Hij wil van de vrijwilligers horen wat de molen voor hen betekent, maar ook voor de plaatselijke bevolking. Wat gaat goed bij het ‘draaiende houden’ van de molen, wat kan er beter? Daar is hij nieuwsgierig naar.

Vorig artikelKinderuitspraken
Volgend artikelAdopteer een monument