Bunschoten krijgt een bijzondere primeur. De wereldberoemde christelijke artiest Martin Smith komt op vrijdag 29 én zaterdag 30 april met zijn band optreden in Ontmoetingscentrum De Bron. Het concertis exclusief vanwege de intieme setting én omdat het de enige releaseconcerten zijn die hij in Nederland geeft. Je zou kunnen spreken van wereldnieuws.
Martin Smith is enorm bekend geworden met zijn (voormalige) band Delirious? en later met zijn band Army of Bones. Tegenwoordig vooral als solo-artiest. Zijn stemgeluid is voor velen uit duizenden te herkennen. Smith bezocht Nederland al talloze keren. Hij ziet Nederland als zijn tweede thuis en ziet er enorm naar uit om weer voet op Hollandse bodem te zetten.
Zijn publiek is divers: van stadion- en clubrock tot modern worship, het komt allemaal bij elkaar in de optredens.
Het komende concert in Nederland is op voorhand al speciaal. Dan presenteert hij gloednieuwe muziek van zijn album ‘Dancing in the Fire’. Op 29 en 30 april speelt Martin Smith met zijn volledige band in De Bron in Bunschoten.
De pandemie ging niet aan huize Smith voorbij. Concerten werden afgezegd of uitgesteld en lockdowns ingesteld. Maar Smith kreeg juist in deze periode een bijzondere verbinding met zijn publiek. Het leverde nieuwe muziek op. Allereerst richtte hij GloWorksTV, een online muziekplatform op, waar hij onder andere streamingconcerten aanbiedt. Daarnaast volgde Smith zijn roepingt: liedjes schrijven die de stem worden van gelovigen – wat ze ook doormaken. Het nieuwe album ‘Dancing in the Fire’ is het resultaat. Tijdens het avondvullende concert klinken naast dit nieuwe materiaal (een Europese primeur!) ook de bekende songs. Van Delirious?-klassiekers tot de nieuwe Martin Smith-favorieten als ‘God’s Great Dance Floor’.
“Middenin de nacht is het een vuur wat ons door het donker leidt,” zegt hij hierover. “Daarom ben ik eigenlijk ook dankbaar voor dit seizoen met COVID. Er is voor ons gezorgd en we worden door deze onzekere tijd heen gedragen.”
Zorg dat je het niet mist! Er zijn nog enkele tickets verkrijgbaar voor 29 april via de website www.eventsforchrist.nl. Meer informatie op de website van Events for Christ. Houd er rekening mee dat de tickets snel uitverkocht kunnen zijn!

Vorig artikelFietsen op bushokjes
Volgend artikelEen serie persoonlijke gesprekken