Het is erg droog in de natuur. De kans op een snel uitbreidende natuurbrand is groot. De brandweer in de regio Utrecht is daarom vanaf woensdag 20 april extra alert op natuurbranden en zet meer personeelen materieel in.
Het natuurbrandrisico is verhoogd naar fase 2: extra alert. Dat betekent dat het risico op een snel uitbreidende natuurbrand hoog tot zeer hoog is. Kampvuren, barbecues en ander vuur in de open natuur zijn momenteel verboden.
Let op het volgende:

· Houd bij barbecues in de eigen tuin blusmiddelen in de buurt;

· Gaat u de natuur in? Gooi afval dan in de daarvoor bestemde afvalbakken of neem het weer mee naar huis;

· Meld verdachte zaken direct via 112.

Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Kijk dan op vru.nl/nieuws.

Vorig artikelMeer onderzoek nodig
Volgend artikelOpeningstijden vaccinatielocatie