Op 14 en 15 mei 2022 is het weer Nationale Molendag, het belangrijkste molenevenement van Nederland, mede mogelijk gemaakt door de VriendenLoterij. Honderden oude wind- en watermolens door heel Nederlandopenen weer hun deuren om het bezoek te ontvangen. Vereniging De Hollandse Molen, belangenvereniging van alle nog werkende oude molens in Nederland organiseren het evenement jaarlijks, samen met het Gilde der Vrijwillige Molenaars.

Molenaars en molengidsen staan overal te popelen om hun bezoekers van alles te vertellen en veel te laten zien van dit oer-Hollandse levende monument. Bovendien worden bij een groot aantal plaatsen feestelijke activiteiten georganiseerd. Voor kinderen is ligt er een leuke cadeautje klaar.

Op www.nationalemolendag.nl zijn alle deelnemende molens te vinden

Vorig artikelKindermorgen Oranjevereniging
Volgend artikelKoningsspelen 2022